Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Corona Protocol Massage From The Heart

Sinds maart 2020 hebben wij in Nederland te maken met het besmettelijke nieuwe corona-virus dat kan leiden in bepaalde gevallen kan leiden tot ziekte (COVID19). Voor jouw en onze veiligheid hebben ik voor mijn massagepraktijk een aantal beschermende maatregelen ingevoerd. Ik volg hierbij een aantal richtlijnen van het RIVM, zoals deze zijn uitgewerkt voor zorgverleners.
Ik ga ervan uit dat ik hierdoor op een zorgvuldige en verantwoorde wijze met jouw en mijn eigen gezondheid omga.

Zodra je een afspraak met mij hebt gemaakt ontvang je een bevestiging van de afspraak en een document met de beschrijving van dit protocol. Een sessie ontvangen in mijn praktijk is alleen toegestaan als je vrij bent van klachten die eventueel op Corona zouden kunnen duiden. Mijn annuleringsvoorwaarden wat betreft afzeggen vanwege ziek zijn gelden niet zolang deze Coronacrisis voortduurt, in elk geval tot 1-10-2021.

Wat doe ik zelf:

- Ik houd voldoende tijd tussen elke cliënt om te ventileren.

- In de sessieruimte staat een krachtige luchtreiniger met ionisator;

- Als ik zelf klachten heb, neem ik direct persoonlijk contact met je op om onze afspraak te verplaatsen. Indien de klachten aanhouden laat ik me testen of ik Corona heb.

Corona Protocol

  • Indien je neusverkouden, grieperig, hoesterig of benauwd bent, of koorts hebt (vanaf 38 °C), dan mag ik je niet masseren en verzoek ik je om een reeds gemaakte afspraak te verplaatsen. Bij voorkeur 1 dag voor de gemaakte afspraak, maar desnoods 1 uur van tevoren. Dit geldt ook als je huisgenoten of gezinsleden deze verschijnselen hebben. Ook als je in de afgelopen 10 dagen besmet bent geweest met COVID-19 of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk is besmet, dan wil ik dit graag weten opdat we een nieuwe afspraak kunnen maken.
  • Ben je net gevaccineerd, dan is met oog op eventuele bijwerkingen, het advies om minimaal 5 dagen geen massage te ontvangen.
  • Kom op tijd zodat je niet lang hoeft te wachten in de ontvangstruimte en er voldoende tijd tussen jou en de volgende cliënt zit. Houdt in de wachtruimte en in de praktijkruimte 1,5 meter afstand van anderen tot aan het moment dat je op de massagetafel ligt.

En nog een aantal praktische punten:

  • De voordeur beneden is open, je kunt zo naar binnen zonder aanbellen, ik werk alleen op afspraak.
  • Heb je een pasje nodig voor het parkeren, app me dan even van tevoren. Dan leg ik het in de hal op de eerste verdieping klaar (gereinigd uiteraard).
  • We desinfecteren allebei onze handen als je binnen bent. Ik was ook met nog meer regelmaat mijn handen.
  • Je jas mag je meenemen naar de massageruimte en daar ophangen.
  • Tijdens de behandeling kunnen bij het gebruik van het toilet je handen gewassen en gedroogd worden met papieren handdoeken.
  • Na ieder bezoek wordt alles gereinigd voor de volgende cliënt. Denk aan wat is gebruikt in de massageruimte, contactoppervlakten, deurklinken, toilet, pasje parkeren en uiteraard nieuwe schone handdoeken voor iedere cliënt.

Mondkapjes:

In mijn praktijk kun je vrij ademen. Gezien de aard van de behandelingen worden mondkapjes sterk afgeraden.

Risicogroep

Behoor je als klant tot de risico groep zoals gedefinieerd door de RIVM dan is het advies, tot nader bericht van het RIVM, om de afspraak uit te stellen of te verplaatsen tenzij je gevaccineerd bent of Corona hebt gehad en volledig hersteld bent.

Mensen die tot een risicogroep behoren zijn mensen die een hoger risico hebben om ernstig ziek te worden van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Dit zijn:

Mensen van 70 jaar en ouder met een kwetsbare gezondheid;

Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van onderliggende aandoeningen:
- Chronische luchtweg- of longproblemen die daar van zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn
- Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog
- Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties
- Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een nier transplantatie
- Verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan. Mensen die geen milt hebben of een milt die niet  functioneert en mensen die een bloedziekte hebben. Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen. Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling. - Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts
- HIV infectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.
- Ernstige leverziekte
- Overgewicht (BMI Body Mass Index > 40)

Mocht je twijfelen of het risico voor jou aanvaardbaar is om een sessie bij mij te boeken bespreek dit dan met mij voordat je een afspraak maakt.

 

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 14-11-2021 .