Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Blogpagina

Hier vind je mijn schrijfsels over belevenissen in mijn praktijk.

Alle namen zijn gefingeerd en persoonlijke beschrijvingen zijn aangepast omwille van de privacy van mijn cliënten

 

22 november 2019

Zoveel effect

“Dat jouw sessie zoveel effect kan hebben, dat had ik niet verwacht”

Met deze woorden stapte Lilian (25) de praktijkruimte binnen. Ze straalde. Ze kwam nu voor de vierde keer en hiervoor kwam ze steeds wat schuchter binnen. Nu was ze opgewekt en praatte ze honderduit.

“Vertel eens” zei ik.

“Ik voel weer dat ik leef”, ging ze verder. “Ik had niet verwacht dat ik met drie sessies bij jou al zoveel bereikt zou hebben. Ik voel me veel meer thuis in m’n lichaam en ben opgewekter. Mijn omgeving ziet het ook”.

Zes weken geleden kwam ze voor het eerst naar de praktijk.  Lilian zat toen al ruim een maand thuis met een burn-out. En ze boekte maar geen vooruitgang. Uit het intakegesprek kwam naar voren dat ze een moeilijke tijd had gehad. Ze voelde zich opgebrand na een paar jaren hard werken in de zorg. Haar emmertje was nu vol. Ze kon het werk niet meer aan en voelde zich waardeloos.

Ze besloot tot massagetherapie, omdat praten alleen met een psycholoog haar niet voldoende hielp. Ze ervaarde veel spanning in haar lijf en ze was gaan zoeken naar een lichaamsgerichte benadering. Ze had mij gevonden door te Googelen.

We spraken een traject af van minimaal 5 sessies Holistische Massagetherapie om de veertien dagen.

Vandaag bij aanvang van de vierde sessie vertelt ze mij hoe blij ze is dat ze de juiste stappen heeft genomen naar heling en herstel.

“Maar ik ben er nog niet, ik wil zeker nog vaker terugkomen” besluit ze haar verhaal voordat ze weer bij mij op de tafel komt liggen.

Voel jij je ook opgebrand? En is jouw emmertje ook vol? Massagetherapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan je herstel, juist omdat je niet alleen praat, maar ook de wijsheid en herstelkracht van je lichaam aanspreekt.

Heb je interesse? Maak dan gebruik van het contactformulier

of neem rechtstreeks contact op via telefoon of WhatsApp (+31613839306).

 

 

31 mei 2019

Kan jij hulp vragen?

In mijn praktijk ontving ik laatst Nienke, een vrouw van rond de veertig met twee jonge kinderen en een hardwerkende man. Nienke is kunstenares en neemt het grootste deel van de zorg voor de kinderen op zich.

De klacht

Ze heeft helaas vaak pijn heeft in haar onderrug. Soms is de pijn zo erg dat ze niet lang kan zitten en moeilijk haar werk of administratie nauwelijks kan doen achter haar laptop. Ze neigt regelmatig naar het nemen van pijnstillers, maar daar wil ze niet aan gewend raken.

Na het intakegesprek vroeg ik haar op haar buik te komen liggen op de massagetafel. Ik voelde dat er inderdaad veel spanning zat rond haar bekken .

Wat het mooie is van holistische massage, is dat we nooit alleen kijken naar het lichaam, maar juist ook naar emotionele en mentale aspecten. Daar ligt vaak de werkelijke oorzaak van de fysieke klachten. Dat is dan ook de reden dat fysiotherapie alleen niet werkt en klachten chronisch kunnen worden.

Dieperliggende oorzaak

Uit het gesprek dat ik met Nienke voerde bleek inderdaad dat ze  in een hectische periode in haar leven zat en dat er een verhuizing stond aan te komen. Haar lijf gaf al een tijdje allerlei signalen dat ze overbelast werd door de combinatie van werken, zorgen voor haar kinderen en het plannen en voorbereiden van de verhuizing.

Het grootste struikelblok was echter dat ze het heel lastig vond om hulp te vragen.

Bij elkaar zijn dit prachtige aanknopingspunten om massagetherapie mee te gaan doen: het lijf, het denken en het voelen.

Tijdens de sessies

Tijdens de opeenvolgende massagetherapie sessies besteedde ik ten eerste veel aandacht aan haar onderrug. Onze sessies leidden al snel tot het verdwijnen van haar lage rugklachten en ook haar schouders en nek voelden afloop van ons traject meer ontspannen.

Ze had echter nog iets belangrijks te doen. Als zij op dezelfde weg door zou gaan, voorspelde ik dat haar klachten spoedig terug zouden komen. Haar lichaam gaf een duidelijk signaal dat ze teveel op haar bord had. Leren hulp te vragen dus en ook daar besteedden we aandacht aan in onze sessies.

Het effect

Het effect van de sessies was bijzonder. Niet alleen verdwenen haar rugklachten, maar ook was ze in staat een heel verhuisteam om zich heen te verzamelen, door hulp te vragen. Dat zorgde voor minder spanning en zorgen, de diepergelegen oplossing van haar chronische klachten. Daardoor kon ze ontspannen en klachtenvrij verhuizen.

Hoe is dat voor jou?

Kun jij op tijd hulp vragen als jouw lijf protesteert, of laat je het zover komen totdat je lijf helemaal vast zit? Je misschien net als Nienke je werk of zorgtaken daardoor niet meer goed kunt uitvoeren.

Merk jij dat jouw lijf je laat voelen dat je overbelast wordt?

Wil je net als Nienke op een duurzame manier van je pijnklachten af?  Neem dan contact met me op. 

Ja ik maak een afspraak

 

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 03-02-2020 .