Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Myofascial Energetic Release

 

Wat is Myofascial Energetic Release

Myofascial Energetic Release (MER) is een massagetechniek die verlichting van chronische pijn biedt door de onderliggende problemen van de fascia aan te pakken.

Door middel van fasciale release (diepe gevoelige aanraking) werken we samen aan de oorzaak van chronische pijn. De oorzaak van de pijn is samengetrokken weefsel waardoor energie niet meer kan stromen en afvalstoffen niet afgevoerd kunnen worden.

Met de MER behandeling kunnen naast ontspanning van het weefsel ook emoties vrij komen. En je wordt je meer bewust van je patronen van emotionele onderdrukking en negatieve overtuigingen welke jou "klein" houden. Tijdens de behandeling nodig ik je uit om alles los te laten wat jou belemmert om vrij te leven. Door de combinatie van fysieke ontspanning, emotionele ontlading en mentale bewustwording zul je in staat zijn om je negatieve patronen te veranderen.

MER bij behandeling van chronische pijn- en spanningsklachten

MER is effectief bij:

  • nek-, schouder- en rugklachten;
  • spanning in het bekken en overige bekkenklachten;
  • pijn in armen en benen, zowel in spieren als gewrichten;
  • spanning en vastzittende emoties in het buikgebied;
  • ademhalingsmoeilijkheden, spanning/pijn in borstgebied.
  • Trauma gerelateerde klachten.

Myofascial Energetic Release MER

Een serie van 5 sessies kan al leiden tot blijvende resultaten voor jou als cliënt.

Een MER-sessie duurt minimaal 1,5 uur en wordt gegeven tegen hetzelfe tarief als massagetherapie. Vaak begint een sessie met een bodyreading om samen te kijken waar in het lichaam blokkades kunnen zitten. Om effectief te kunnen masseren gebruik ik bij deze behandelingen geen massage olie, maar een speciale wax, zodat er meer grip ontstaat en ik dieper op je spieren kan masseren.

Van jou als cliënt wordt tijdens een MER-sessie verwacht dat je een actieve rol hebt. Regelmatig vraag ik je naar het niveau van de pijn die je voelt bij een diepe stroke. Het is niet de bedoeling dat je gaat verkrampen. Ook zal ik je steeds uitnodigen om goed door te ademen. Met elke stroke adem je dieper in en langer uit dan je normaal gewend bent. Zo wordt de behandeling veel effectiever. 

Boek gelijk een sessie

 

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 27-06-2024 .