Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Mijn klanten

Mijn klanten zijn vaak mensen met een frisse blik, die nieuwsgierig zijn naar wat hun lichaam hen te vertellen heeft. Ze zijn zich behoorlijk bewust en hebben vaak al wat gedaan aan persoonlijke ontwikkeling.

Ze zien dat hun fysieke klachten een teken zijn. Een teken dat het niet meer goed werkt hoe ze op dit moment in het leven staan en er tijd is voor verandering. Ze zoeken verdieping en inzicht om erachter te komen wat hun lijf hen te vertellen heeft en zoeken daar begeleiding bij. Daarbij durven ze eerlijk te kijken naar wat ze nodig hebben om te groeien en hun lichaam daarbij als instrument te gebruiken. Ik ben daarbij hun gids.

Ervaringen van klanten

Meer respect voor mijn lijf

"Door de massages van Arnoud ben ik zoveel meer van mezelf gaan houden. Dat had ik nooit kunnen bedenken. De massages zijn zo liefdevol en ontroerend dat ik super veel respect heb gekregen voor dat fantastische lijf van mij.

Ik ben elke keer weer verbaasd hoe raak Arnoud masseert. Ik denk geregeld, terwijl ik op de tafel lig, “Hoe weet hij dat?” Wat hij opmerkt en aanpakt is nooit hetzelfde. Hij stemt af op jou, elke keer opnieuw. Het is echt een gave!

De afwisseling tussen hard en zacht, tussen lange streken en korte, tussen duwen en trekken, is speels en uitdagend. Het verveelt nooit!

Super interessant ook. Je komt zoveel te weten over hoe jouw lijf werkt. Welke plekken vaak vast zitten zonder dat je het eigenlijk door hebt, of waar het krap voelt, stijf of juist soepel en zacht.

Doordat ik zoveel over mijn eigen lichaam heb geleerd, door de aanraking van Arnoud, kan ik nu ook veel beter voor mezelf zorgen. Door bepaalde rek en strek oefeningen te doen of bepaalde activiteiten juist niet te doen. Maar ook in seksueel contact met een ander kan ik beter aangeven wat ik fijn en niet fijn vind.

Het heeft me daardoor zoveel zelfvertrouwen gegeven.

Ik ga inmiddels elke maand. Zou echt niet meer zonder kunnen!" Jorien 

Vrijer ademen

"Jouw MER-sessie heeft me heel veel gegeven! De blokkade die ik in mijn middenrif had, en mij zo blokkeerde in mijn dagelijks leven, is opgelost. Ik kan veel vrijer ademen, letterlijk en figuurlijk. Deze blokkade had een hele vervelende weerslag op mijn relatie en nu het dus weg is kan ik zo veel beter contact met hem maken. Maar belangrijker nog, ik kan ook een stuk beter contact maken met mezelf. Waarbij voorheen ik continue overspoelt werd met twijfel kan ik nu veel beter een houding aan nemen van ‘dit is wat ik ga doen en that’s it!’ en me daar helemaal goed bij voelen. 

Het fijne is ook dat de verandering die ik in mezelf voel echt aanvoelt als iets duurzaams en niet iets wat tijdelijk even goed voelt. Dat is zo waardevol!

Ik wil ook nog zeggen dat, naast alle fijne effecten die het heeft gehad, de sessie zelf ook heel fijn was. Door de rustige, relaxte sfeer in de ruimte kon ik heel gemakkelijk ontspannen. Ik vond het ook heel fijn dat jij je tijd neemt, even rustig zitten en kopje thee drinken en dan alles duidelijk en rustig uitleggen. Professioneel maar wel op een hele warme manier. Ik voelde me gelijk super welkom en veilig." Marion

Dichter bij mezelf

"Ik heb contact opgenomen met Arnoud omdat ik het gevoel had, dat ik leefde met een rem op mezelf. Ik voelde me onzeker met een lage eigenwaarde. Ik kon moeilijk bij mijn gevoel komen en ervaarde het leven als moeilijk met veel stressmomenten.

De sessies gedurende het afgelopen half jaar hebben mij milder naar mezelf gemaakt. Ik leerde om beter vanuit mezelf keuzes te maken. Het voelde erg helend om erkenning, begrip en zachtheid te voelen tegenover de veroordeling en hardheid vanuit vroeger. Op massagetafel ervaarde ik meer ruimte, ontspanning en zachtheid in mezelf en leerde ik beter voelen.

Verder brachten de sessies ook veel inzichten door voor en na de massages over dingen te praten die mij bezig hielden. Ik begon te voelen welke richting ik op wilde met mijn leven.

Tijdens de sessies merkte ik dat de keuzes heel erg bij mij gelaten werden, wat ik in het begin wat moeilijk vond, maar wat me uiteindelijk heel veel kracht gegeven heeft. Het voelt echt als meehelpen naar boven halen wat al in mij zat en niet dat ik een bepaalde kant uitgeduwd werd.

Dankzij de sessies bij Arnoud ben ik meer vanuit mezelf gaan leven, keuzes leerde maken die voor mij belangrijk/goed zijn. Ook ben ik dichter bij mezelf gekomen en heb ik een richting gevonden om mee verder te gaan.

Ik kan Arnoud als massagetherapeut aanbevelen omdat ik hem in zijn praktijk als een hele veilige, liefdevolle en zachte omgeving heb ervaren, waarin ik dichter bij mijzelf heb kunnen komen." Katja

Hoofd op pootjes

“Voordat ik deze massages volgde was mijn hoofd een stuiterbal en had ik veel last van spanning in mijn nek en schouders. Ik was een hoofd op pootjes. Daarnaast kreeg ik ook steeds minder energie. Arnoud straalt een grote rust uit. Daardoor kon ik zelf ook makkelijk vertragen en voelen wat mijn lichaam nu eigenlijk nodig heeft. Ik heb mezelf echt beter leren kennen, waardoor ik nu zelf ook meer kan vertragen en mijn spanningsklachten zo goed als weg zijn. Ik heb nu ook een stuk meer energie. ” Chantal

Pijn in onderrug

‘Toen ik bij Arnoud aanklopte zat ik helemaal op slot. Ik had al jaren last van pijn in mijn onderrug en slikte regelmatig pijnstillers. De fysio kon me steeds maar even helpen, maar de klachten kwamen altijd terug. Door die pijnstillers voelde ik me bovendien vaak aan soort zombie: ik voelde minder pijn, maar verder ook vrij weinig. Daardoor had ik altijd een waas in mijn hoofd. Ik was ook nooit meer echt blij of boos, ik was afgestompt. Arnoud heeft me via de massage eigenlijk weer leren voelen. Ik ontdekte dat mijn onderrug klachten kwamen doordat ik veel spanning vasthield uit boosheid en angst. Mijn hele bekken zat op slot. Toen ik daar meer zicht op kreeg, kon ik ook leren mezelf meer te uiten. De pijn werd minder en mijn pijnstillers kon ik ook afbouwen. Ik ging weer meer voelen, ook de fijne gevoelens. Ik kan weer meer genieten van een mooie zonsopgang of een kopje koffie. Mijn lichaam is niet alleen maar een last, maar een graadmeter van wat ik nodig heb. Echt ongelofelijk, ik had niet gedacht dat massagetherapie dat als effect kon hebben.“ Ellen

Diepe ontspanning

“Deze massage is echt anders dan een gewone massage in de sauna. Je wordt er ook ontspannen van, maar hij gaat echt dieper. Alsof je lijf een soort boek is wat Arnoud je leert lezen. Daardoor kun je jezelf echt beter leren kennen en ook emotionele spanning oplossen.” Johan

Alles mag er zijn

"Dank voor je MER sessie (MER=Myofascial Energetic Release) vandaag. Het was een hele fijne sessie met alles wat er was. Al jouw sessies ervaar ik als heel fijn, ondanks dat er wel eens iets gevoelig is of pijn doet. Maar over het algemeen is dat ook zo weer weg. Het fijne aan jouw sessies is het er mogen zijn met alles wat er in mij leeft op dat moment. Ook al wordt er vooraf iets afgesproken, als het dan verandert dan is dat ook niet erg. Net als ik in tranen schiet en er gestopt moet worden. Het kan en mag er zijn, dat vind ik wel heel fijn, omdat ik dan beter bij mezelf kan blijven.

Toen je moest stoppen vanmiddag was het fijn dat je er gewoon bent voor mij en het zegt en dan rustig je handen op mijn rug legt, totdat je merkt dat ik wat rustiger word. Dat geeft mij een gevoel van dat ik er mag zijn en dat het goed is wat er gebeurt, dat het er ook mag zijn en de ruimte mag krijgen om los gelaten te worden." Esmiralda

Weer leren aangeraakt te worden

“Ik had een aantal vervelende seksuele ervaringen gehad, waardoor intimiteit en aanraking nogal beladen waren voor mij. Dat heb ik een tijd kunnen parkeren, ik had toch geen relatie. Maar een tijdje geleden werd ik weer verliefd en het verlangen om intiem te kunnen zijn groeide weer. Alleen: het lukte me niet, ik kon me gewoon niet ontspannen en raakte helemaal in de stress als we alleen al gingen knuffelen.

Samen met Arnoud heb ik toen via massage stapje voor stapje geleerd om me weer te laten aanraken. Om zelfvertrouwen te voelen over mijn lichaam, zodat ik mijn vriend ook zou kunnen toelaten. Dat ging op een hele veilige manier, we begonnen gewoon bij mijn voeten en handen. Dat was al spannend genoeg. Daardoor heb ik kunnen leren om me weer door iemand anders te laten aanraken, nabijheid te voelen op een ontspannen manier.Daardoor voel ik me bij mijn vriend ook veel meer op mijn gemak en kan ik duidelijker aangeven wat ik fijn vind en welk tempo bij me past." Marieke

Vertrouwen

"Ik kwam bij Arnoud terecht voor ontspanning en om te ontdekken wat een holistische massage mij kon bieden. Wat mij opviel is dat hij heel professioneel en integer werkt door met je af te stemmen wat je nodig hebt en fijn vindt. Hij bewaakt ook jouw grenzen. Zijn kennis, ervaring en rust die hij over zich heen heeft gaf mij een vertrouwd gevoel om aanwezig te blijven en te kunnen ontspannen." Sarah

Onbevooroordeeld

“Arnoud weet wat hij doet, hij is erg integer en heel zorgvuldig. Ik heb het idee dat hij onbevooroordeeld werkt. Dat is heel fijn, ik kan daardoor alles laten zien en hoef me niet te schamen.” Hans

Mijn rug zat helemaal vast

"De massages bij Arnoud hebben mij enorm geholpen. Mijn rug zat al lang op verschillende plekken vast en eerdere massages hadden geen baat.Bij Arnoud was dit anders, na de tweede massage voelde ik mijn onderrug helemaal gloeien en ineens zat ik helemaal anders in mijn stoel. Ik hoefde niet meer steeds te wiebelen van been naar been als ik lang stond, maar stond ineens weer ontspannen recht. Een hele opluchting.

Verder is Arnoud heel vriendelijk en de ruimte waarin de massages gegeven worden is prettig en kalm. De massages zijn dus heerlijk voor de ontspanning en er even uit zijn, werken lang door en hebben geholpen zowel psychisch als lichamelijk meer te ontspannen en los te laten. Echte aanrader dus!" Niek

Aankomen op de massagetafel

"Arnoud straalt heel veel rust en acceptatie uit. Hij neemt echt de tijd voor je en luistert geduldig naar je. Een massage door een ‘vreemde’ is toch ook een beetje spannend. Gelukkig startten we me een kopje thee, zodat ik een beetje kon wennen.Dat was voor mij weldaad, zodat ik op de tafel al een beetje tot rust was gekomen. De massage heeft mij ontspannen gemaakt. Doordat ik mij meer in mijn lichaam voel, was het ook makkelijker om beslissingen te nemen die dichtbij mij liggen. Ik vond het ook een heerlijke ervaring. En na de sessie kreeg ik van veel mensen terug dat ik er zo ontspannen uit zie!” Claudia

Spanning in mijn lichaam

"Door de sessie met Arnoud ben ik meer bewuster geworden van de spanningen in mijn eigen lichaam en dat ik maar doorga en geen gas terug neem. Op een gegeven moment dacht ik, ik moet meer luisteren naar mijn lichaam en meer rustmomenten inlassen in mijn leven. Ik voelde na de sessie echt dat mijn lichaam zwaar te verduren heeft gehad en dat ik mijn lichaam nauwelijks rust gaf afgelopen jaren en dat ik altijd ontzettend hard heb gewerkt. Tijdens de massage kon ik me eindelijk ontspannen en heb ik tijd gehad voor mezelf.” Joris

Warm en prettig

"Hallo Arnoud,

Ik heb de massage als zeer prettig ervaren. Heerlijke, rustige en warme omgeving met een prettig gesprek voorafgaande aan de massage. De massage was heerlijk, je voelde goed aan waar het nodig is. Ook vroeg je tussentijds of het naar wens was. Mijn hoofdpijn is zeker afgenomen na de massage. Ik kom zeker nog terug.

Groetjes!" Mirthe

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 08-01-2021 .