Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Holistische Massagetherapie

Boek een intake sessie

Holistische Massagetherapie is een vorm van holistische massage waarbij we bepaalde dieperliggende oorzaken van fysieke en psychische symptomen gaan onderzoeken en behandelen.

Een combinatie van massage en therapie dus, waarbij je lichaam als het ware de toegangspoort is.

Je zult daardoor de wijsheid van je lichaam meer gaan begrijpen, waardoor chronische klachten zullen verzachten of zelfs helemaal verdwijnen.

Bij welke klachten is massagetherapie behulpzaam?

 • Je hebt al lang spanningsklachten of pijn in bijvoorbeeld je nek, schouders, je bekken of je rug die maar niet overgaan. Dat kost je veel energie, je voelt je beperkt.
 • Je slaapt slecht en staat moe en gespannen op
 • Je voelt je onrustig, snel emotioneel en hebt veel last van stress. Ook pieker je veel.
 • Je hebt het gevoel dat je ‘vast’ zit. Vast in je lijf, maar ook emotioneel.
 • Je hebt misschien wel iets traumatisch meegemaakt waardoor je lijf op slot is komen te zitten. Misschien heb je wantrouwen naar je lichaam en heb je moeite om aangeraakt te worden.

Je hebt al hulp gezocht, maar je komt niet verder...

 • Je bent al bij de fysio geweest, maar daar ervaar je maar steeds kort verbetering. Je klachten komen altijd weer terug.
 • Misschien heb je ook al psychotherapie geprobeerd, maar je lijf kan nog steeds niet helemaal ontspannen.
 • Misschien probeer je je pijn en ongemak te verdoven met pijnstillers, drink je veel koffie om maar een beetje helder te blijven en zoek je veel afleiding. Maar je voelt ook: dit is niet een goede oplossing.
 • Of je leeft juist heel gezond, maar wat je ook doet: je klachten blijven.

Je voelt je langzamerhand een beetje wanhopig worden, wat kan je nog helpen? Je kan je er niet bij neerleggen dat je klachten chronisch worden.

Hoe zou het zijn als...

 • Je meer ontspanning in je lichaam voelt, waardoor pijnklachten eindelijk kunnen verdwijnen.
 • Je in contact bent met de wijsheid van je lichaam en daardoor echt kan voelen wat je zelf kan doen om goed voor jezelf te zorgen. In je gezondheid, maar ook in hoe je met je familie en vrienden omgaat en met je werk. Weer regie hebt over je lijf en je leven.
 • Je beter kan slapen, meer energie hebt en lekker in je vel zit.
 • Je daardoor eventuele spanning en pijn die er is ook beter aankan.
 • Je kan minderen of zelfs stoppen met al je pijnstillers en pillen en het verdoven van je ongemak.
 • Je je thuis voelt in je lijf. Op je gemak. Vol vertrouwen en liefde voor jezelf.

Dit is geen sprookje, maar echt mogelijk.

Door mijn massage ontspan ik je lichaam, zodat er eindelijk ruimte komt voor opgeslagen diepere spanning, gevoelens of gedachtes die de bron zijn van je klachten.

Samen gaan we als het ware op onderzoek uit wat jouw lichaam jou te vertellen heeft en kunnen we de oorzaak van je klachten aanpakken. Helemaal op jouw tempo.

Daarmee kun je fysieke klachten die je al lang hebt, of klachten die een combinatie zijn van al die gebieden, duurzaam verzachten of zelfs helemaal oplossen. Bijvoorbeeld chronische pijnklachten in je rug of schouders, maar ook gevoelens van angst en somberheid.

Daarom noemen we het ook wel ‘holistische massage’ of ‘massagetherapie’. Klanten die bij mij geweest zijn ervaren meer ontspanning, rust en balans. Ze voelen zich meer thuis in hun lichaam en meer op hun gemak bij zichzelf en hun lijf.

Mijn aanbod: Intakesessie en 5 sessies massagetherapie van 1,5 uur voor 520 euro. Tijdens de intakesessie bespreken we jouw klachten, stellen we doelen en word je minimaal 1 uur gemasseerd. Als je na de intakesessie besluit om geen vervolg te boeken betaal je enkel €95.

Heb je last van chronische pijn- en of spanningsklachten, dan kan een Myofascial Energetich Release sessie voor jou ook heel passend zijn.

 

Holistische Massage Enschede

Hoe gaat massagetherapie in zijn werk?

Zoals het woord al zegt is massagetherapie een combinatie van massage en therapie. Het is een langer traject waarbij we massage en inzichtgevende gesprekken met elkaar combineren.

De behandeling is er op gericht om het helend vermogen van jouw lichaam aan te spreken en jou bewust te maken van wat nodig is om beter voor jezelf te zorgen.

Je bent er dus ‘bij’ met de massage en droomt niet helemaal weg zoals bij een ontspanningsmassage kan gebeuren. Jij als cliënt staat centraal en een sessie wordt altijd op maat gegeven.

Wat gebeurt er in een sessie?

De eerste keer hebben we een intake. We starten met het uitgebreid in kaart brengen van wat jij wil onderzoeken en bereiken. We kijken wat je klachten zijn, zowel fysiek, emotioneel als psychisch. Doordat ik door een ‘holistische bril’ kijk, zie ik vaak snel hoe jouw fysieke klachten samenhangen met je emotionele en psychische staat van zijn. Dat geeft me mogelijkheden om met jouw lichaam als ingang ook al die andere niveaus te kunnen behandelen. Tijdens de intake spreken we ook het aantal sessies af, meestal starten we met vijf.

De keren erna starten we ook eerst met een gesprek: hoe is het nu? Waar heb je nu last van en waar wil je nu aandacht voor? Dat linken we aan het grotere doel dat je hebt.

Daarna ga je op de massagetafel en masseer ik je specifiek met als focus de klacht die je wil onderzoeken. Ik gebruik ook ademhalingstechnieken en bewustwordingsoefeningen. Ik vraag je af en toe om feedback, zodat je goed kan ervaren wat er met je lichaam gebeurt.

Achteraf hebben we nog een nagesprekje, waarin je je nieuwe inzichten kan delen.

Geef me eens een voorbeeld van een sessie

Stel je voor dat je veel aan het piekeren bent, dan zal ik tijdens de massage veel aandacht besteden aan je benen en voeten, zodat je kan zakken met je energie. Ik zal je ook vragen om aandachtig te ademen. En om mijn handen te volgen met je aandacht. Ook is er tijdens het gesprek ruimte om te vertellen waar je je dan zo’n zorgen over maakt.

Dat zijn allemaal hulpmiddelen om je denken tot rust te brengen en je lichaam te leren dat het je rust en veiligheid kan geven. Zo verweef ik je denken, met je emotionele welzijn en je lichamelijke beleving.

Wat is het verschil tussen een ontspanningsmassage en massagetherapie?

Een sessie massagetherapie onderscheidt zich van de ontspanningsmassage doordat er vooraf in samenspraak met jou heldere doelen worden vastgesteld.

Vaak komen deze doelen voort uit bepaalde fysieke of psychische klachten die door toepassing van verschillende technieken behandeld zullen worden.

Wat betekent ‘holistisch’?

“Holistisch” wil zeggen dat de massage gericht wordt op de hele persoon in al zijn facetten: fysiek, emotioneel en mentaal. De invalshoek is het fysieke lichaam, maar holistische massage heeft ook een uitwerking op emotioneel gebied. Daarbij kan een diepere ademhaling ondersteuning bieden.

Verdriet, vreugde, boosheid of angst kunnen in een massagesessie soms worden aangeraakt of gevoeld en mogen geuit worden. Op mentaal niveau kan de gedachtenstroom tot rust komen of kunnen bepaalde inzichten komen bovendrijven.

Boek nu online
© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 30-11-2022 .