Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

De-armouring

De-armouring massage is een stevige drukpuntenmassage-techniek die diepe spanning kan aanpakken, zodat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal diep kan ontspannen en trauma kan helen

Daarmee kun je het harnas (armour) dat je jarenlang hebt opgebouwd laten wegsmelten.

Wanneer is de-armouring iets voor jou?

  • Heb je last van diepe spanning in je lijf?
  • Heb je iets heftigs of traumatisch meegemaakt, dat nog steeds ‘in je lijf’ zit?
  • Voel je dat je diepe pijn, angst, boosheid of schudgevoelens hebt opgeslagen in je lichaam en dat die als het ware een soort harnas hebben gevormd?
  • Vind je het lastig om aanwezig te zijn? Dwaal je makkelijk af? Voel je je niet zo krachtig ‘op de grond staan’ als je zou willen?
  • Of heb je bekkenklachten en/of overmatige spanning in je bekkenbodemspieren?

Dan zou de-armouring een geschikte massagemethode voor je kunnen zijn.

Wat is de-armouring?

De-armouring is een stevige drukpuntmassage-techniek waarbij op verschillende plekken in het lichaam verharde stukken bindweefsel gemasseerd worden.

Zo kunnen deze verhardingen als het ware smelten, zodat energie er weer vrijelijk door kan stromen.

De-armouring betekent dan ook letterlijk ‘ontwapenen’.

Loslaten van alle spanning die we in ons leven hebben geleerd vast te houden en weg te stoppen, om ons beste beentje voor te zetten. Een prachtig beschermingsmechanisme, dat op een gegeven moment in de weg kan komen te zitten.

We kunnen ons dan vermoeid voelen, afwezig, geblokkeerd, gespannen of angstig. Psychotherapie kan helpen, maar vaak niet doordringen tot die diepe lagen in ons lichaam waar die spanning óók zit opgeslagen. De-armouring kan dat wel.

Uit ervaring blijkt dat dit een enorme vitaliserende werking heeft op het hele systeem van body en mind. Ook kunnen trauma's losgelaten worden die zijn opgeslagen in het lichaam.

Ik vind het zelf een prachtige aanvulling op de uitgebreide massagetechnieken die ik al in huis heb, om ook dieperliggende spanning te kunnen aanpakken.

Een De-Armouring sessie kan zowel op de massagetafel als op een mat op de grond plaatsvinden. 

Mijn aanbod:

Boek als eerste een intake sessie van 2 uur voor €160.

Daarna kun je kiezen voor een pakket met korting. 

5 sessies De-Armouring van 2 uur voor 700 euro. 

Je kunt de-armouring als apart traject bij me boeken. Ik kan het daarnaast ook inzetten als onderdeel van een uitgebreider traject massagetherapie.

Boek nu online een sessie

 

Ervaring van een klant

“Ik wilde een serie de-armouring sessies gaan doen bij Arnoud omdat ik veel spanning ervaarde op mijn borst en stijfheid in mijn schouders en nek. Ook merkte ik dat ik in intimiteit me niet zo goed kon overgeven, het voelde een beetje gevoelloos in mijn bekken.

De eerste sessie was bijzonder en intens. Eerst voelde het wat ongemakkelijk en kietelig, maar langzamerhand kon ik voelen dat er veel energie vrijkwam. De drukpuntenmassage was soms pijnlijk, maar op een prettige manier, ik voelde me echt ontspannen. Het was ook emotioneel, ik kon echt voelen dat er oude pijn en verdriet wegstroomde.

Na afloop was ik heel moe en relaxed maar daalde er vooral prettige warmte en zachtheid over me heen. Normaal gesproken heb ik veel last van gedachten, piekeren enz. en ook dat was daarna veel minder. En niet te vergeten kreeg ik een boost van energie en dat was maar nog een klein stukje.

Op naar de volgende sessie."  Eva

 

Veelgestelde vragen over De-Armouring

Hoe verloopt een sessie de-Armouring?

In één sessie van ruim twee uur behandel ik meestal twee gebieden in het lichaam, bijvoorbeeld in de buik en in de heupen en ga ik op zoek naar de pijnlijke verhardingen in het bindweefsel.

Vaak voelt het in het begin nog kietelig en/of pijnlijk en kan ik heel langzaam steeds dieper toegang krijgen tot het bindweefsel waar ik dan onder mijn duim en vingertoppen het verharde weefsel zachter voel worden.

Ik masseer zachtjes steeds een laag dieper op de grens waar het pijnlijk is, waarbij je nog net in ontspanning kan blijven. Dat is dus anders dan in sommige andere de-armouring tradities, waarin juist de heftige pijn wordt opgezocht.

De hele sessie houd ik goed contact met je over hoe het voelt. En ik nodig je uit diepe adem te halen en geluid te maken.

Hoe komt het dat de-armouring trauma’s ‘oplost’?

Trauma is eigenlijk bevroren pijn en verdriet, dat zich in het lichaam vastzet in spanning en verhard bindweefsel. Het slaat zich verder tevens vast in ons cellulaire geheugen en in ons DNA. Door het lichaam op bepaalde punten aan te raken, triggerpoints, kan dat verharde bindweefsel losgemaakt worden. Daarmee kan ook de spanning wegvloeien. Dat geeft een groot gevoel van opluchting, ruimte en energie: in je lichaam, maar ook emotioneel en mentaal.

Werkt de-armouring alleen fysiek of ook op gedachtes en gevoelens?

Jazeker, de behandelingen werken niet alleen op fysiek niveau, maar ook op gedachtes en emoties. Het fysieke niveau, de massage, zet als het ware de poort open. Daardoor kan eindelijk ook mentale en emotionele verwerking van het trauma plaatsvinden, die eerst geblokkeerd was.

De gedachtepatronen en angst die hier onbewust uit voortkwamen zullen dus ook verminderen of zelfs verdwijnen. Hierdoor wordt tevens een krachtigere en gemakkelijkere spirituele ontwikkeling mogelijk, evenals het ervaren van een stuk meer 'flow' in andere levensgebieden. De-armouring kan zelfs tot op het cellulaire en D.N.A. niveau doorwerken.

Moet het trauma oud zijn of kan het ook recent zijn?

Ik raad aan dat als het trauma recent is en nog erg ‘levend’ in je speelt, door levendige herinneringen, herbeleving of nachtmerries, je eerst psychotherapie neemt in de vorm van gespecialiseerde traumatherapie, bijvoorbeeld EMDR of Somatic Experience.

Vervolgens kun je merken dat je lijf nog steeds spanning vast houdt. Dan is de-armouring een goede aanvulling.

Bij oude trauma’s is het sowieso een goede techniek, omdat we dan ook emoties vaak diep hebben weggestopt. Via de-armouring kun je daar makkelijker bijkomen en een grote schoonmaak houden van al die verborgen spanning en blokkades.

Ik weet helemaal niet of ik een trauma heb, ik voel alleen zoveel spanning in mijn lijf. Is de-armouring dan ook geschikt?

Jazeker. Het vernuftige van trauma’s is dat ze zich vaak verstoppen. We willen het niet voelen, worden erdoor overspelt of schamen ons er vaak voor en onderdrukken vervolgens de spanning in ons lijf. Die spanning zet zich dan vast. Je weet dan niet meer wat de aanleiding was, maar je merkt dat gewone ontspanningsoefeningen of ontspanningsmassage niet werken. Je blijft die spanning voelen. De-armouring kan je dan helpen door een laag dieper te komen en de werkelijke fysieke bron van de spanning aan te pakken.

Bovendien: een trauma hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Officieel betekent het: als je zenuwstelsel onder spanning heeft gestaan en die spanning niet heeft kunnen afvloeien. Dat kunnen ook kleinere gebeurtenissen zijn geweest die je als het ware hebt ‘geslikt’.

Het kan zelfs zijn dat jij het trauma niet zelf hebt meegemaakt, maar je ouders of generaties daarvoor, en dat deze spanning en al het overlevingsgedrag dat daardoor is ontwikkeld, ook op jou veel invloed heeft gehad. Bijvoorbeeld als je grootouders in een concentratiekamp hebben gezeten, een ouder of kind jong is overleden of een ouder emotioneel onbeschikbaar was.

Kan ik emotioneel worden in een sessie?

Ja dat kan. De emotionele spanning heeft zich al die jaren vastgezet in je lichaam. Als ik de fysieke spanning losmasseer uit het bindweefsel, kunnen ook de emoties weer vrij stromen. Dat is een goed teken, je bent nu in staat die vastgezette trauma’s eindelijk te gaan verwerken.

Wat is het directe effect van een sessie?

Na afloop van de sessie ervaart een cliënt vaak een betere energie doorstroming door het hele lijf. Ook kan het lichaam warm voelen en treedt er vaak een mooie verstilling op. Je kunt een diepe rust gaan ervaren.

De volgende dagen kan de sessie nog doorwerken en het proces van verwerking kan verder op gang komen. Soms leidt een sessie na afloop ook tot een zekere moeheid, alsof je een work-out gedaan hebt.

Uiteindelijk zul je jezelf na drie á vijf sessies veel vrijer en energieker voelen over je hele lichaam.

 

Ja ik wil een sessie De-Armouring

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 01-10-2023 .