Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Wie ben ik?

"Als je vanuit je hart leert te leven, dient zich het leven aan dat bij je past."

Mijn naam is Arnoud Colenbrander, ik ben geboren in 1967 in Doetinchem en ik woon al sinds mijn achttiende in Enschede. Ik ben vader van twee prachtige zoons van 13 en 17 jaar waar ik gedeelde zorg voor draag. In 2004 volgde ik mijn eerste massagecursus en werd ik meteen enthousiast. Een jaar later deed ik nog een cursus, ik kocht een eigen massagetafel en ik begon aan huis massages te geven aan vrienden en bekenden. Ik kreeg er heel veel plezier in, een nieuwe passie werd geboren.

Voordat ik masseur werd heb ik na een niet afgeronde universitaire studie verschillende banen gehad in de zakelijke dienstverlening, de sociale zekerheid en was ik 5 jaar werkzaam als personeelsadviseur bij een grote non-profit organisatie. Het kantoor bleek voor mij niet de juiste werkplek en na een crisis kreeg mijn loopbaan een hele andere wending.

In de loop der jaren heb ik vele trainingen en workshops gedaan op het gebied van persoonlijk leiderschap, ademwerk, tantra en verschillende meditatievormen. In 2007 startte ik met de vakopleiding aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam en na een jaar haalde ik mijn certificaat voor Holistisch Masseur. Vanaf 2008 geef ik professionele ontspanningsmassages met gebruik van diverse massagetechnieken. Daarna bleef ik doorstuderen met goed gevolg. Inmiddels heb ik een praktijk als Holistisch Massagetherapeut in het centrum van Enschede, in samenwerking met de praktijk Moment voor Massage van Mieke Vos en geef ik verschillende type massages. Verder geef ik workshops en trainingen en begeleid ik mensen individueel op het vlak van lichaamswerk en persoonlijke ontwikkeling. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt wiens behoeften en verlangens voorop staan.

Elk jaar volg ik een aantal cursussen om mijn skills als massagetherapeut te vergroten en up to date te houden. Zo heb ik in januari 2017 de cursus Shamanic Body De-Armouring gevolgd bij docent Gosse Beerda van Frequency Facillitator en in april 2017 de vierdaagse Sexual Healing De-Armouring training van Susanne Roursgaard, een onderdeel van de Gaia DEBST methode. In maart 2018 heb ik op de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam de vierdaagse nascholing "Early relational experiences, trauma and touch" door Michael Mokrus uit Köln gevolgd. Tijdens deze training leerde ik trauma (ontstaan in de vroege kinderjaren) veel beter te begrijpen en ik kreeg ik tools aangereikt om aanraking toe te passen bij cliënten die nog dagelijks de symptomen ondervinden van een onveilige thuissituatie in hun vroege kinderjaren. Om kennis en kunde van De-Armouring op te frissen heb ik in september 2018 de vierdaagse Full Body De-Armouring Training gedaan bij Susanne Roursgaard.

Kijk hieronder het interview dat ik had met Marlieke Kremer-Gortemaker van de lokale zender 1Twente Enschede, uitgezonden op 2 mei 2018.

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 24-11-2018 .