Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

Uitgebreid sessieverslag

Hoe kan een sessie gaan (beschrijving door een cliënt)

Toen ik vandaag bij Arnoud binnenkwam was ik buiten adem van veel te hard te fietsen. Ik besefte dat het een oud patroon was om te laat komen te vermijden, dat volkomen zinloos was. Ik nam de tijd om te landen. Arnoud zit daar bij zoals altijd met eindeloos geduld en mateloos veel "zijn". Ik vertel hem wat er speelt in mijn leven op dit moment. Een weekend van 3 dagen met even zoveel landen waarin ik samen met mijn partner werkte. Ik vertel hem de gebeurtenissen en hoe ik die ervaren heb en de daaraan gekoppelde nieuwe inzichten. Ik sta mezelf toe te praten zo lang ik dat nodig heb om het gevoel te hebben, ik ben klaar. Klaar voor de massage. Ik weet dat dat kan bij hem. Dat het veeleer ik is die mezelf opleg dat het niet te lang mag zijn.  Daarna bespreken we mijn lichaam. Welke punten ik zelf al aandacht gaf door bewustzijn en door aanraking. Mijn bovenbenen en het gebied onder mijn ogen. Terwijl ik over dat laatste praat voel ik dat het thema "willen leven" helemaal klopt door intense lichaamstintelingen. Ik merk dat dat ook bij hem aankomt. Vervolgens bespreken we welke punten op mijn lichaam vandaag aandacht mogen krijgen in de massage. De voorbije dagen waren mijn armen in mijn aandacht. Hoe ze zelfs terwijl ze gewoon naast mijn lijf liggen terwijl ik zit, gespannen voelen. Ik check of wat mijn voetreflexloge aanraadde om de buik te laten masseren, voor mij nu klopt.  Ik vraag mijn gidsen erbij om zekerheid te krijgen of de punten die oplichten (armen en hals en schouders en buik) volledig zijn. Ze bevestigen dat en ook Arnoud bevestigt dat die punten bij hem binnen kwamen. Hij stelt voor eerst mijn benen te doen om meer hier te arriveren. Dat voelt goed voor mij.

Na de landingsmassage van de benen, komt hij aan bij mijn armen. Ze liggen als slappe bloemblaadjes in zijn handen en armen. Hij slingert en draait ermee. Ik laat mijn armen helemaal hangen in die beweging. Naarmate ik me daaraan overgeef, komt helemaal het thema binnen dat vast zit op die armen. Mijn armen hebben niet mogen grijpen wat ik zelf wilde grijpen, ik heb ze lam gemaakt door in te houden op de spieren. Er zit een terugtrek spanning in heel mijn armen, handen, polsen, schouders. Ik heb mijn armen tot willoze volgelingen gemaakt van andermans wensen. Ze durven niet te grijpen wat ze willen grijpen. Ik voel de massage en ik voel het thema door heel mijn lijf zinderen. Ik ween, ik zucht en ik laat energie ontsnappen waar het maar wil ontsnappen. Als hij bij mijn linkerhand in de palm masseert veer ik plots half overeind.

"Dat was een inzicht!" roep ik tegen hem. Hij blijft onverstoord verder gaan. Arnoud vindt dat heel normaal dat een massage van een handpalm tot inzichten leidt. Voor mij was dat nog nooit zo duidelijk als nu gebeurd.

Er ging een energiebaan van mijn hand naar mijn onderbuik en naar de wallen onder mijn ogen. Die 3 punten worden door een magische lijn verbonden en het inzicht opgewekt door de massage schiet door me heen als een bliksem:  Ik heb de wil te leven opgegeven, de wallen onder mijn ogen zijn daarvan de holle getuigen (ik zag een doodshoofd toen ik zelf enkele dagen eerder met mijn ogen aan het werken was), ik heb de wil te handelen naar eigen wensen opgegeven en overleefd door willoos te worden en willoos te ageren (stijve en tegelijk slappe armen) en ik heb de wil leven te dragen, door te geven en te ontvangen van een man als vrouw opgegeven (scheut in mijn onderbuik, 1e chakra, ik was jarenlang onvruchtbaar en dat herstelde zich op mijn 40 e spontaan door een intens veranderingsproces).

Als de massage van mijn armen klaar is, is er korte pauze in zijn handelingen. Ik voel mijn buik ontspannen en zich helemaal openen voor zijn handen. Ik voel en zie mijn gidsen die mij liefdevol en overvol van wijsheid ondersteunen en me aanmoedigen me over te geven.

"Mag ik nu je buik masseren ? " vraagt Arnoud. "Mijn buik was al klaar dus het kon niet anders dan ja zijn." zeg ik. "Toch vraag ik het graag nog een keer." zegt hij.

Als zijn handen mijn buik nog maar raken, is het alsof er een land opent dat groter is dan ik ooit kon voelen. Is dat mijn buik? Ik voel dalen, valleien, rotsen met pieken en kammen, glooiingen en bergen, en bij elke beweging van zijn handen wordt dat land groter, zichtbaarder en voelbaarder. Bij elke beweging van zijn handen, besta ik meer. Ik zie mijn land doorheen de massage als een prachtig woest, ruw wild en intens landschap. Ik besta precies daar in dat land van mijn buik. Zijn handen zetten mijn land op de kaart. Ik voel hoe het in het midden van mijn land anders voelt dan onderin. Andere flora en fauna. Ik voel hoe de zijkanten heel interessant gebied zijn. Ik voel me door zijn handen op het een wild paard gezet dat door mijn eigen land draaft. Ik voelde heel mijn lijf zinderen van energie die los komt en doorheen mijn bovenlijf als een fontein uit mijn hoofd spuit.

Als hij de massage afrondt met een beweging die van voet tot schouder gaat en een gezicht- en hoofdmassage, voelt mijn lijf completer, echter, dichterbij en meer van mij dan ooit tevoren.

"Dat was de massage." zegt hij op het einde.

"Nee." zeg ik. "Dat was de geboorte."

R.H. uit Enschede

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 30-01-2018 .