Massage from the Heart
Opent je hart en maakt je vrij!
   

De-Armouring

De-armouring is een stevige drukpuntmassage techniek waarbij op verschillende plekken in het lichaam verharde stukken bindweefsel gemasseerd worden. Zo kunnen deze verhardingen als het ware smelten zodat energie er weer vrijelijk door kan stromen. Uit ervaring blijkt dat dit een enorme vitaliserende werking heeft op het hele systeem van body en mind. Ook kunnen trauma's gereleased worden die zijn opgeslagen in het lichaam.

Tijdens mijn vierjarige opleiding als Massagetherapeut heb ik een uitgebreid arsenaal aan massagetechnieken geleerd om naast zachtere aanraking ook diepe weefsel massage te kunnen toepassen. Als aanvulling hierop heb ik een aantal specifieke De-armouring trainingen gevolgd waardoor mijn werkwijze nog effectiever is geworden.

De-armouring levert een diepgaande en permanente oplossing voor opgeslagen trauma in verhard bindweefsel, ongeacht hoe oud het trauma is of hoe diep het weggestopt zit. Deze techniek ruimt de fysieke blokkades zeer snel en efficiënt op. De behandelingen werken zelfs tot op het cellulaire en D.N.A. niveau door. Ook veranderen onze mentale en emotionele processen vrijwel onmiddellijk n.a.v. deze sessies. Dit simpelweg omdat de oorspronkelijke trauma ervaring en bijbehorende programmering op alle andere niveaus wordt opgeruimd. De gedachtepatronen die hier onbewust uit voortkwamen zullen dus tevens verdwijnen. Hierdoor wordt tevens een krachtigere en gemakkelijkere spirituele ontwikkeling mogelijk, evenals het ervaren van een stuk meer 'flow' in andere levensgebieden.

De-armouring is een term die staat voor het 'ontwapenen van het lichaam'. Het woord 'armour' verwijst in die zin naar bewapening, zoals we bijv. kennen van ridders in de Middeleeuwen. Wij als mensen hebben ons gedurende onze levens vaak moeten wapenen tegen allerlei situaties die door ons als bedreigend werden ervaren. Dit kan zowel als kind, als puber en ook als volwassen mens ervaren zijn. Deze situaties kunnen zelfs zo ernstig geweest zijn, dat we hierdoor trauma hebben opgelopen. Trauma is iets wat diepe sporen in ons geest, in ons gedrag, maar ook in ons lichaam achter laat. Dat laatste is iets waar lang niet iedereen zich van bewust is.

Dit trauma wordt in ons lichaam opgeslagen en met name in ons spier- en bindweefsel. Het slaat zich verder tevens vast in ons cellulaire geheugen en in ons DNA. Trauma kan hierdoor tevens worden overgedragen op volgende generaties. Dit althans als wij het zelf niet tijdig weten te verwerken. Dat houdt dus in dat wij niet alleen persoonlijk trauma, maar ook trauma uit de familielijnen met ons mee kunnen dragen, als onze ouders of voorouders zelf niet geslaagd zijn in het opruimen hiervan. Ook kan dit zelfs karmisch zijn en/of uit vorige levens komen. Kortom, er bevindt zich vaak veel meer traumatische energie in onze lichamen dan wij vermoeden.

Vastgeslagen trauma in het lichaam leidt tot verharding van het spier- en bindweefsel. Dit heeft zowel op fysiek, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau een zeer diepe impact op ons leven. Als we dit energetische trauma residue niet op weten te ruimen zorgt het voor archetypische programmering en daaruit voortkomend gedrag, waar we ons niet aan weten te onttrekken of van weten te bevrijden. Herhalingen van diep traumatische pijnstukken en patronen blijken zich hierdoor vaak levenslang te herhalen. Dit vaak ook nog eens zonder ons bewust te zijn waar het vandaan komt, omdat het mogelijk voorouderlijk is, of zo diep door ons weggestopt is, dat we er op bewust niveau geen contact meer mee weten te maken.

Voel vrij en energiek

Hoe verloopt een sessie De-Armouring?

​Zelf ben ik zeer enthousiast over deze technieken, de resultaten liegen er niet om. In één sessie van ruim twee uur behandel ik meestal twee gebieden in het lichaam, bijvoorbeeld in de buik en in de heupen en ga ik op zoek naar de pijnlijke verhardingen in het bindweefsel. Vaak voelt het in het begin nog kietelig en/of pijnlijk en kan ik heel langzaam steeds dieper toegang krijgen tot het bindweefsel waar ik dan onder mijn duim en vingertoppen het verharde weefsel zachter voel worden. Ik masseer zachtjes steeds een laag dieper op de grens waar het pijnlijk is, waarbij je nog net in ontspanning kan blijven. De hele sessie houd ik goed contact met je over hoe het voelt. En ik nodig je uit diepe adem te halen en geluid te maken.

Na afloop van de sessie ervaart een cliënt vaak een betere energie doorstroming door het hele lijf. Ook kan het lichaam warm voelen en treedt er vaak een mooie verstilling op. Je kunt een diepe rust gaan ervaren. De volgende dagen kan de sessie nog doorwerken en het proces van verwerking kan verder op gang komen. Soms leidt een sessie na afloop ook tot een zekere moeheid, alsof je een work-out gedaan hebt.

Uiteindelijk zul je jezelf na drie á vijf sessies veel vrijer en energieker voelen over je hele lichaam.

© Massage from the Heart, Enschede. • Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 23-03-2019 .